středa8.2.2017
USA
2
Švédsko
3
1 • Detaily
Česko
2
Finsko
1
2 • Detaily
čtvrtek9.2.2017
Rusko
3
USA
4
3 • Detaily
Česko
3
Švédsko
4sn
4 • Detaily
pátek10.2.2017
Švédsko
0
Rusko
6
5 • Detaily
USA
3
Finsko
2p
6 • Detaily
sobota11.2.2017
Rusko
1
Finsko
2
7 • Detaily
Česko
2
USA
4
8 • Detaily
neděle12.2.2017
Finsko
3
Švédsko
4
9 • Detaily
Česko
2
Rusko
1
10 • Detaily
 
11.02.2017 | Michal Kuba, foto: Roman Kantor.

Finsko během půl minuty obrátilo vývoj zápasu a porazilo silné Rusy

B r n o – Sobotní odpoledne nabídlo v rámci Turnaje pěti zápas mezi Ruskem a Finskem. Hokejisté z Ruska si vytvořili těsný náskok, který i přes svůj tlak ve druhé části nedokázali navýšit. Finové ve třetí dvacetiminutovce obrátili vývoj během šestadvaceti sekund na svoji stranu. Kapitáni obou týmů opustili hrací plochu za doprovodu doktorů. Obě zranění přišla na začátcích třetin. Chovanov zůstal ležet za bránou Suomi v prvním dějství, Salmela dohrál na začátku druhé části.

 
 
 
Zápas č. 7  •  so 11.2.2017  •  15:00  •  Online přenos utkání
Rusko
1:2
Finsko
 
Třetiny: 0:0, 1:0, 0:2
Rusko: Isajev – Kaliničenko, Žuravljov, Malyšev, Žiljakov, Starikov, Sinicyn, Solopanov – Denisenko, Chovanov (C), Kotkov – Sokolov, Žabrejev, Rotenberg – Šafejev, Koreškov, Rtišev – Drobin, Platonov.
Finsko: Toivomäki – Salmela (C), Akerman, Kokkonen, Ketola, Seppälä, Rannisto – Tanus, Kupari, Mäki – Killinen, Moilanen, Maccelli – Kivenmäki, Konista, Ojantakanen – Siikanen, Nousiainen, Kakkonen.
Branky a asistence: 31. Platonov (Denisenko, Kotkov) – 46. Kupari, 47. Ojantakanen (Killinen).
Střely: 29:33 (8:9, 12:9, 9:15).
Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.
Rozhodčí: Hradil, Kika – Komárek, Ondráček. Diváků: 212.

Fotogalerie

 

Komentář

Zápas nezačal vůbec dobře pro ruského kapitána Alexandera Chovanova. Ten po půl minutě hry se s pukem pouštěl k bráně Finů, když byl odstaven dojíždějícím obráncem. Kapitán Ruska se následně sesunul k zemi a nešťastně narazil do mantinelu. Záchranáři ho na nosítkách odvezli z ledu.

Pokračovalo se v pěti na obou stranách. Po několika minutách si přeci Rusové zahráli první přesilovku, v níž jedinou velkou šanci zaznamenal Platonov, který orazítkoval bližší tyčku. Zanedlouho na druhou stranu prchal finský Killinen, ten ale svůj únik nedokončil. Po deseti sekundách viděli sudí faul ruského Solopanova. Moilanen pálil z dobré pozice na odkrytou část brány, gólman Isajev se ale stačil rychle přemístit a překazit šanci Finů. Do kabin se odcházelo za bezbrankového stavu.

I na začátku druhé třetiny šly na led nosítka, které nakonec nebyly využity. Na zemi zůstal ležet finský obránce Salmela. Ten za pomoci lékařů odjel z ledu do šaten.

V šestadvacáté minutě se dostal přes modrou ruský Platonov, který lehkou střelou trefil tyč! Zanedlouho předvedl Toivomäki famózní zákrok, kdy sebral Rotenbergovi jasný gól.

Krátce po polovině utkání zazněla opět finská tyč. Po několika sekundách dostal Jurij Platonov přesnou přihrávku před odkrytou branku a ten se svým zakončením nemýlil - 1:0.

Rusové ve zbytku třetiny více dominovali. Vytvořili si brejkovou šanci ve vlastním oslabení a Finy téměř nepustili z jejich pásma. Přesto se skóre již neměnilo a hokejisté sborné si přenesli do poslední části hubený náskok.

Na začátku posledního dějství se Finové dostali blízko vyrovnání, šance Killinena ale byla vyražena. Záhy mohli na druhé straně navýšit náskok Rusové, puk po zakončení Žabrejeva zůstal ležet v brankovišti, poté jej zalehl Toivomäki.

Po téměř šesti minutách hry ve třetí části přišel velký obrat. Nejprve Rasmus Kupari vyslal vyražený puk do sítě Ruska - 1:1. O 26 sekund později už hráči Suomi vedli. Valtteri Ojantakanen zamířil z mezikruží pod horní tyč - 1:2.

Tímto gólová přehlídka skončila. Finové začali kontrolovat hru, vedení mohl šest minut před koncem navýšit Mäki, ale trestuhodně přestřelil odkrytou bránu. V poslední půl minutě sborná odvolala gólmana, to ale ke změně skóre už nevedlo.

Ohlasy trenérů

Tommi Niemelä (hlavní trenér Finska):Bylo to skvělé utkání, ale s příliš mnoho zraněnými. Hráli jsme na osm útočníků. Několik obránců muselo hrát na pozici útočníka. Před zápasem jsme teprve dělali hrací plán, kluci k němu zodpovědně přistoupili. Klíčem k výhře bylo hrát jako jeden tým, díky tomu naše hra vypadala tak, jak vypadala. Upřímně si myslím, že jsme na ledě byli lepší.
 
Rozpisy zápasů
  1. Rozpis zápasů
  2. Statistiky
  3. Tabulka
Facebook
Partneři


  •  
     
     
    Fotografie