středa8.2.2017
USA
2
Švédsko
3
1 • Detaily
Česko
2
Finsko
1
2 • Detaily
čtvrtek9.2.2017
Rusko
3
USA
4
3 • Detaily
Česko
3
Švédsko
4sn
4 • Detaily
pátek10.2.2017
Švédsko
0
Rusko
6
5 • Detaily
USA
3
Finsko
2p
6 • Detaily
sobota11.2.2017
Rusko
1
Finsko
2
7 • Detaily
Česko
2
USA
4
8 • Detaily
neděle12.2.2017
Finsko
3
Švédsko
4
9 • Detaily
Česko
2
Rusko
1
10 • Detaily
 
10.02.2017 | Daniel Kinc, Kryštof Severa, foto: Anděla Trötzmüllerová

Spojené státy americké otočily zápas s Finy a v prodloužení získaly dva body!

B r n o – Druhý souboj pátečního dne nabídl v DRFG Areně duel mezi Spojenými státy a Finskem. Seveřané v utkání dvakrát vedli, nicméně hráči ze zámoří dokázali ve třetí třetině vyrovnat a poslat duel do prodloužení. V něm se prosadil Mattias Samuelsson, jenž přisoudil Američanům bod navíc.

 
 
 
Zápas č. 6  •  pá 10.2.2017  •  18:30  •  Online přenos utkání
USA
3:2pp
Finsko
 
Třetiny: 0:1, 1:1, 1:0 - 1:0
USA: Karki – Samuelsson, Emberson, Krygier, Wilde, Miller, Stastney, King, Mackinnon – Farabee, Wise, Giles – Weiss, Gruden, Wahlstrom – Middendorf, Pivonka (C), Janicke – Jenkins, Deboer, Goldowski.
Finsko: Annunen – Kokkonen, Ketola, Salmela, Akerman, Seppälä, Rannisto, Nousiainen, Kakkonen – Killinen, Moilanen, Maccelli – Tanus (A), Kupari, Kivenmäki – Konsta, Kapanen, Mäki – Siikanen, Petman, Ojantakanen.
Branky a asistence: 27. Giles (Emberson), 48. Wise (Samuelsson), 62. Samuelsson (Pivonka) – 5. Moilanen (Maccelli), 39. Killinen (Maccelli, Nousiainen).
Střely: 31:16 (7:5, 11:3, 12:8 - 1:0).
Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0.
Rozhodčí: Pešina – Frodl, Komárek. Diváků: 193.

Fotogalerie

 

Komentář

Do utkání vlétli aktivněji hokejisté ze země tisíce jezer a jejich aktivita přinesla úvodní branku duelu. Po střele Maccelliho se kotouč odrazil před branku na hokejku Jesse Moilanena, jenž neměl problém s posláním kotouče do sítě. Ačkoli byla branka posunuta, tak díky novému výkladu pravidel mohl být gól uznán. Srovnat mohl v oslabení Gruden, ale nedokázal ve svém úniku překonat Annunena. První třetina tak skončila těsným vedením Finska.

Na začátku prostřední periody mohl tým USA srovnat, ale první přesilovku v zápase nedokázal. Přesilovou hru si zahráli také domácí, DJ King pykal za podražení a mohl sledovat srovnání svého týmu. Patrick Giles vybojoval kotouč na modré čáře, tváří v tvář Annunenovi nezaváhal a střelou z forhendové kličky změnil stav skóre.

V té samé přesilovce si mohli Finové vzít vedení zpět, ale Kupariho pokus si cestu do branky nenašel. Poslat do vedení hostující tým mohl Tyler Weiss, jenž pelášil sám na Annunena, ale brankář domácích si poradil. Vyrovnaný stav vydržel do devětatřicáté minuty. Maccelli a Nousiainen rozebrali obranu USA, prvně jmenovaný poslal kotouč na Lenniho Killinena, jehož rána rozvlnila síť za Karkim. I po prostřední části tak vedl tým ze severu Evropy.

Třetí část hry dlouho žádnou šanci nenabídla, oba celky hrály opatrnou hru. První šanci si vypracovali Američané a z ní se hned dočkali vyrovnání. Při početní převaze nabil Samuelsson na pravý kruh volnému Jakeovi Wisemu, který z první parádní ranou příklepem trefil prostor nad lapačku brankáře Annunena. Američané mohli skóre dokonce otočit, když se kolem obránců protáhl ke střele Farabee, ale brankář Finska proti jeho jedovaté střele vytáhl důležitý zákrok. V závěru měly Spojené státy ještě jednu šanci, když Gruden našel na brankovišti volného Wahlstroma, ale ten zblízka v tutové šanci přestřelil a zápas dospěl do prodloužení.

Nastavený čas trval necelé dvě minuty. V první šanci zámořského výběru se Mattias Samuelsson skvěle zbavil obránce za brankou, protáhl se na brankoviště a přesnou ranou po ledě k tyči přisoudil USA bonusový bod za výhru 3:2.

Ohlasy trenérů

Tommi Niemelä (Finsko): Odehráli jsme velmi dobré utkání, které se vyvíjelo podle našich představ. Našli jsme si cestu, kterou chceme hrát, a to se nám podstatnou část utkání dařilo. Věděli jsme, že musíme po celou dobu utkání soustředit a hrát hodně silové. To se nám dařilo dobře a také jsme byli schopni útočit. Jsou to body, které bych na našem týmu vyzdvihl. Jsem ale trochu smutný za kluky, a hlavně za momenty, ve kterých jsme inkasovali. Dostali jsme gól v přesilovce a pak také v oslabení, takže si myslím, že tyto situace jsme měli sehrát lépe. Bohužel jsme toho ale dnes nebyli schopni. Potkali jsme silného soupeře, takže nebylo lehké zvítězit.
 
Rozpisy zápasů
  1. Rozpis zápasů
  2. Statistiky
  3. Tabulka
Facebook
Partneři


  •  
     
     
    Fotografie