středa8.2.2017
USA
2
Švédsko
3
1 • Detaily
Česko
2
Finsko
1
2 • Detaily
čtvrtek9.2.2017
Rusko
3
USA
4
3 • Detaily
Česko
3
Švédsko
4sn
4 • Detaily
pátek10.2.2017
Švédsko
0
Rusko
6
5 • Detaily
USA
3
Finsko
2p
6 • Detaily
sobota11.2.2017
Rusko
1
Finsko
2
7 • Detaily
Česko
2
USA
4
8 • Detaily
neděle12.2.2017
Finsko
3
Švédsko
4
9 • Detaily
Česko
2
Rusko
1
10 • Detaily
 
12.02.2017 | Michal Kuba, foto: Jiří Grulich.

Češi strhli v závěru utkání s Ruskem skóre na svoji stranu a z Turnaje pěti berou bronz!

B r n o – Poslední zápas celého turnaje výběrů do sedmnácti let velkou dobu vedli Rusové díky trefě kapitána Chovanova z první třetiny. Čeští mladíci dvě a půl minuty před poslední sirénou srovnali zásluhou Adama Gajarského, vzápětí poslal národní tým Česka do vedení Zack Malík. V Brně se v rámci turnaje odehrálo celkem devět zápasů, které dohromady navštívilo 10 020 diváků!

 
 
 
Zápas č. 10  •  ne 12.2.2017  •  15:30  •  Online přenos utkání
Česko
2:1
Rusko
 
Třetiny: 0:1, 0:0, 2:0
Česko: Dostál – Malík, Adámek, Klejna, Dluhoš, Zábranský (C), Dajčar, Kowalczyk – Lauko, Šik, Gajarský – Svoboda, Štrondala, Pekař – Sedlák, Šír, Kvasnica – Kropáček, Arnošt, Koblížek
Rusko: Miftakov – Kaliničenko, Žuravljov, Malyšev, Žiljakov, Starikov, Sinicyn, Solopanov – Denisenko, Chovanov (C), Platonov – Sokolov, Žabrejev, Rotenberg – Kotkov, Koreškov, Rtišev – Drobin, Šafejev
Branky a asistence: 58. Gajarský (Šik, Lauko), 58. Malík (Kvasnica) – 18. Chovanov (Platonov, Žuravljov).
Střely: 42:18 (13:7, 14:8, 15:3).
Vyloučení: 3:7, navíc 10 min. Chovanov. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.
Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Kotlík, Polák. Diváků: 2898.

Fotogalerie

 

Komentář

Poslední utkání nejen obou celků, ale také celého turnaje začalo aktivitou domácích barev. Pekař v přečíslení měl Lauko, ale kotouč mu na pravém kruhu sjel v dobré pozici z hokejky. Na druhé straně ujeli Rusové do přečíslení, ale to vyřešil včasným a obětavým skokem jeden z obránců českého výběru. První větší šance sborné přišla tři minuty před koncem třetiny a hned skončila brankou. V duelu s Finskem se ruský kapitán Alexander Chovanov sice zranil, nicméně proti Čechům byl připraven a předvedl povedenou akci podél pravé strany, odkud se vymotal přes obránce na střed a z mezikruží rychlý švihem trefil bližší šibenici Dostálovy branky – 0:1. Chvíli před koncem třetiny měl šanci Rotenberg, který zprava prověřil Dostála ranou příklepem, ale k dorážce se před poloodkrytou brankou nedostal.

Druhá třetina začala podobně jako ta první, oba celky nevyužily několik přesilovek, které v celé utkání nebyly doménou ani jednoho z týmů. První vzrušení přinesl diváků v DRFG Areně až průnik Starikova v polovině zápasu, který následně dostal před branku nabídku na teč, ale Dostál jeho pokus reflexivně zastavil levým betonem. Na druhé straně ujel z protiakce do brejku Gajarský s Dajčarem, první jmenovaný zvolil z levého kruhu střelu na vzdálenější tyč, ale trefil jen lapačku brankáře Miftakova. Češi od druhé poloviny zápasu tlačili. Nejprve Lauko z pravého kruhu ranou tahem těsně minul vzdálenější tyč, aby se o dvě minuty poté octl sám před brankou Arnošt, ale z totočky mířil bekhendem jen nad břevno branky Ruska. Za chvíli měl další tutovku brněnský Matěj Svoboda, jenž však nedokázal po skrumáži před brankou zvednout puk nad beton ležícího brankáře Miftakova. Podobný průnik jako Svoboda předvedl také Lauko, který z pravé strany pálil bekhendem, ale ani on nedokázal přehodit beton gólmana sborné.

Třetí část začala lépe pro hosty, když po minutě hry měl dvě šance Rotenberg, ale Lukáš Dostál byl připraven na místě a nedovil mu zvýšit náskok. Za pět minut se domácí prodrali do pásma soupeře, kde dostal nabídku na teč Gajarský, ale kotouč z první nasměroval jen těsně vedle levé tyče. Utkání, které sledovalo téměř tři tisíce diváků, poté trochu ztratilo na tempu a Rusové hráli to, co potřebovali, zatímco Češi se těžko dostávali do útoku. Až pět minut před koncem dostal přihrávku zpoza branky mezi kruhy volný Kropáček, ale brankáře Miftakov jeho pokus k tyči z první reflexivně vykopl pravým betonem. Když už se Češi odhodlávali ke hře bez brankáře, stačili předvést neskutečný obrat. Po sérii zablokovaných střel přisunul Šik v mezikruží kotouč rozjetého Adamu Gajarskému, jenž prudkým švihem trefil přesně místo nad pravým beton brankáře Ruska u pravé tyče a odpálil velké nadšení v DRFG Areně. O půl minuty propukl gejzír radosti podruhé, a to když Češi skóre otočili. Kvasnicovu ránu vyrazil Miftakov jen na sebe, třinecký útočník jednoruč posunul kotouč na brankoviště, kde jej z bezprostřední blízkosti dopravil po ledě do prázdné branky Zack Malík. Nevídaný obrat a neuvěřitelná radost jak na ledě, tak v ochozech – tak by se dala popsat klíčová branka Česka, které si až do konce náskok pohlídalo a na turnaji skončilo na třetím místě!

Ohlasy trenérů

Petr Haken: Byla to krásná výhra. Úžasný závěr, myslím, že všichni, kdo se přišli podívat, si ho plně užili. Kluci v posledním zápase turnaje hrozně moc chtěli, bylo to ubojované, udřené, ale zasloužené. První třetina se nám nevydařila dle představ, byly tam chybičky, ale do druhé třetiny jako kdyby nastoupil úplně jiný tým. Hráči si šli za tím, že chtějí vyhrát a bojovali až do konce.
 
Rozpisy zápasů
  1. Rozpis zápasů
  2. Statistiky
  3. Tabulka
Facebook
Partneři


  •  
     
     
    Fotografie