středa8.2.2017
USA
2
Švédsko
3
1 • Detaily
Česko
2
Finsko
1
2 • Detaily
čtvrtek9.2.2017
Rusko
3
USA
4
3 • Detaily
Česko
3
Švédsko
4sn
4 • Detaily
pátek10.2.2017
Švédsko
0
Rusko
6
5 • Detaily
USA
3
Finsko
2p
6 • Detaily
sobota11.2.2017
Rusko
1
Finsko
2
7 • Detaily
Česko
2
USA
4
8 • Detaily
neděle12.2.2017
Finsko
3
Švédsko
4
9 • Detaily
Česko
2
Rusko
1
10 • Detaily
 
09.02.2017 | Daniel Kinc, Kryštof Severa, foto: Roman Kantor

Češi podlehli v napínavě bitvě Švédům na nájezdy, Gajarský se blýskl dvěma góly

B r n o – Druhý zápas na Turnaji pěti zemí sehráli Češi poprvé před brněnským publikem, před nímž přivítali silný výběr Švédska. Oba celky vstoupily do zápasu posilněny výhrou z předchozího duelu, ale úvod vyšel lépe Čechům, kteří vyhráli první třetinu 1:0. Ve druhé dvacetiminutovce zvýšili svůj náskok, ale země Tre Kronor jejich náskok dokázala vymazat. Domácí se do vedení dostali znovu na konci třetiny, když se podruhé v zápase trefil brněnský Adam Gajarský. Ve třetí části Švédové srovnali, utkání dospělo až do nájezdů, v nichž se seveřané radovali ze zisku bodu navíc.

 
 
 
Zápas č. 4  •  čt 9.2.2017  •  18:30  •  Online přenos utkání
Česko
3:4sn
Švédsko
 
Třetiny: 1:0, 2:2, 0:1 - 0:0
Česko: Dostál – Zábranský (C), Malík, Klejna, Dajčar, Dluhoš, Kowalczyk, Adámek – Gajarský, Čajka, Šik – Pekař, Lauko, Koblížek – Kvasnica, Arnošt, Sedlák – Plášek, Střondala, Kropáček – Svoboda
Švédsko: Lindbom – Hasa, Johansson, Andersson, Bokvist, Fransson, Sandin (C), Kjellberg – Fagemo, Hallander, Höglander – Jakobsson, Nässén, Berggren – Eriksson, Westfält, Pasic – Holmberg, Nordin, Hedman – Thomassson
Branky a asistence: 3. Kvasnica (Sedlák), 23. Gajarský (Dluhoš, Koblížek), 33. Gajarský – 24. Fagemo (Bokvist), 27. Hallander (Bokvist, Fagemo), 50. Hallander (Berggren, Fagemo), rozh. náj. Bokvist
Střely: 42:36 (12:9, 11:14, 16:7 - 3:6).
Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.
Rozhodčí: Pešina – Frodl, Svoboda. Diváků: 2148.

Fotogalerie

 

Komentář

Začátek duelu patřil švédskému týmu, ten dostával výběr České republiky pod tlak, ale obrana v čele s Dostálem dokázala odolat úvodnímu náporu a z brejku se dostal český tým do vedení. Po pravém křídle ujížděl obraně Švédska Zdeněk Sedlák, jenž se protáhl až ke střele bekhendem. Tu vyrazil Lindbom před sebe a Michal Kvasnica ji ze vzduchu poslal do sítě - 1:0. Vstřelená branka domácí tým nakopla a další mohl přidat Kropáček, ale svůj únik zakončil pouze do připraveného Lindboma. O srovnání se mohl postarat Hallander, ale Dostál perfektně nastavil lapačku a předvedl efektní zákrok. Šance i nadále střídala šanci, ale oba brankáři dokázali své svatyně uhlídat.

Vstup do prostřední části se podařil domácímu týmu, nejprve mohl zvýšit Čajka, ale jeho teč zastavila pravá tyč švédské branky. To jej ale nemuselo mrzet, protože o chvíli později vypálil od modré Dluhoš a jeho ránu usměrnil do brány Adam Gajarský - 2:0. Inkasovaná branka nakopla Švédy a těm se záhy podařilo snížit. Samuel Fagemo se dostal ke kotouči a jeho střela z levého kruhu zapadla přímo k bližší tyči branky Dostála - 2:1. Vyrovnaný stav vydržel v brněnské DRFG Areně pouze něco málo přes tři minuty. Švédové se dostali do situace dvou na jednoho, tu zakončoval Bokvist, jehož pokus vyrazil Dostál na hůl Filipa Hallandera a ten měl jednoduchou roli a dokázal srovnat - 2:2. Český tým mohl jít opět do vedení v přesilové hře, ale tu se proměnit nepodařilo. Tlaku po skončené přesilovce však dokázal využít Adam Gajarský, jenž vzal volný puk za brankou hostí, vybruslil si před Lindboma a zavěsil pod víko švédské branky - 3:2! O vedení mohli domácí přijít v následné přesilové hře, ale živo bylo spíše před Lindbomem, na kterého prchla dvojice domácích, ale zakončující Kropáček netrefil branku. Následně nedokázal Čajka přehodit ležícího brankáře Švedska a do kabin se tak šlo za stavu 3:2 pro domácí.

Poslední perioda začala opatrným hokejem, ani jeden tým nechtěl udělat chybu, která by mohla nakopnout soupeře. Češi si mohli zahrát přesilovou hru, ale dobře chytajícího Lindboma nepřekonali. Ubráněná přesilovka nakopla Švédy, těm se krátce před polovinou třetí třetiny podařilo srovnat. Po rychlém přechodu do pásma se ke střílené přihrávce odhodlal Berggren, jenž trefil hůl Filipa Hallandera, který usměrnil touš do sítě. Domácí, hnaní brněnským publikem, které čítalo skvělých 2148 diváků, mohli jít opět do vedení, ale po ráně Zábranského se Čajka prosadit nedokázal. Krátce před koncem mohli jít hostující hokejisté do vedení, ale proti ostré ráně se dokázal Dostál přesunout a skrýt ji ve výstroji.

V prodloužení byli o něco málo aktivnější Švédové, kteří hned v první minutě dvakrát nebezpečně ohrozili Dostála, ale ten si poradil a nepustil kotouč za svá záda. Krátce po polovině prodloužení uprchl hostujícím hráčům Lauko, jenž byl faulován, a bylo nařízeno trestné střílení. To faulovaný Jakub Lauko neproměnil, když se pokusil najít skulinku mezi betony brankář Lindboma. Prodloužení se i nadále neslo ve vysokém tempu, Bokvist nastřelil tyčku branky Dostála a na druhé straně Kvasnica nepropálil hradbu těl před brankářem Švédska. Branka v prodloužení nepadla a rozhodnout tak musely až samostatné nájezdy.

Samostatné nájezdy zahájil hostující tým, konkrétně Adam Bokvist, jenž svou ranou vymetl horní růžek branky domácích. Za domácí se rozjel Michal Kvasnica, ale utekl mu při kličce kotouč. Fagemo nedokázal svou střelu umístit do branky a domácí mohli srovnat. Adam Gajarský si sice položil brankáře, ale nedokázal zvednout puk. Rozhodnout mohl Hallander, ale podobně jako Fagemo netrefil branku. Vojtěch Střondala tak musel dát, což se mu nepovedlo a bonusový bod si tak připisují Švédové.

Nejlepšími hráči utkání byli zvoleni Lukáš Dostál (CZE) a Filip Hallander (SWE).

Ohlasy trenérů

Petr Haken: Za celý realizační tým musím říct, že hráči utkání zvládli výborně. Švédové tady mají velmi silný tým s obrovskou kvalitou, naši hráči ale dokázali, že mohou hrát s kýmkoliv, což si myslím, že je určitě posune dál. Prohráli jsme po samostatných nájezdech, chyběl nám jeden krůček, věřím ale, že v dalším zápase budeme o ten krůček dále.


Ulf Lundberg: Potkali jsme velmi silný tým, který byl hned třikrát ve vedení. My jsme se ale nevzdali a dokázali se vrátit zpátky do utkání, což je pro nás strašně důležité. Bylo to velmi vyrovnané utkání a my jsme rádi, že jsme ho dotáhli do vítězného konce. Nejdůležitější pro nás je, že jsme za stavu 2:0 nic nevzdali a dokázali se vrátit zpátky.

 
Rozpisy zápasů
  1. Rozpis zápasů
  2. Statistiky
  3. Tabulka
Facebook
Partneři


  •  
     
     
    Fotografie