středa8.2.2017
USA
2
Švédsko
3
1 • Detaily
Česko
2
Finsko
1
2 • Detaily
čtvrtek9.2.2017
Rusko
3
USA
4
3 • Detaily
Česko
3
Švédsko
4sn
4 • Detaily
pátek10.2.2017
Švédsko
0
Rusko
6
5 • Detaily
USA
3
Finsko
2p
6 • Detaily
sobota11.2.2017
Rusko
1
Finsko
2
7 • Detaily
Česko
2
USA
4
8 • Detaily
neděle12.2.2017
Finsko
3
Švédsko
4
9 • Detaily
Česko
2
Rusko
1
10 • Detaily
 
12.02.2017 | Adéla Hrabálková, foto: Roman Kantor.

Bokvist hattrickem rozstřílel Finy, Švédsko na turnaji vítězí

B r n o – Přestože Finsko vstoupilo do utkání lépe, Švédsko zápas díky hattricku obránce Adama Bokvista otočilo. I přes závěrečný tlak hokejistů Suomi se z vítězství na turnaji mohou radovat Švédové.

 
 
 
Zápas č. 9  •  ne 12.2.2017  •  12:00  •  Online přenos utkání
Finsko
3:4
Švédsko
 
Třetiny: 1:0, 0:2, 2:2
Finsko: Annunen – Kokkonen, Ketola, Akerman, Kakkonen, Seppälä, Rannisto, Nousiainen – Tanus (C), Kupari, Maccelli – Killinen, Moilanen, Ojantakanen – Kivenmäki, Konsta, Mäki – Siikanen
Švédsko: Lindbom – Fransson, Sandin (C), Kjellberg, Bokvist, Hasa, Johansson, Andersson – Fagemo, Hallander, Berggren – Jakobsson, Nässén, Höglander – Eriksson, Westfält, Hedman – Pasic, Nordin, Thomasson – Holmberg
Branky a asistence: 9. Killinen (Kokkonen, Mäki), 54. Mäki (Ketola, Kivenmäki), 60. Killinen (Moilanen) – 36. Bokvist (Sandin, Fagemo), 37. Hallander (Berggren, Fagemo), 44. Bokvist (Sandin), 47. Bokvist (Hallander)
Střely: 29:37 (7:8, 10:16, 12:13).
Vyloučení: 4:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.
Rozhodčí: Kika, Šír – Hlavatý, Tošenovjan. Diváků: 316.

Fotogalerie

 

Komentář

Švédsko vstoupilo do zápasu aktivněji, díky dobrému forčekingu nepustilo Finy k ničemu nepustilo. Jenže pak přišel faul v útočné třetině a po něm přesilová hra Finska. V ní od modré vypálil Kokkonen a puk se od clonícího Lenniho Killinena odrazil do branky. Hokejisté Suomi se tedy v 9. minutě dostali do vedení. Ve 13. minutě mohl náskok navýšit Eetu Mäki, brankáře Lindboma ale nepřekonal. Do podobné situaci se ještě dostal necelou minutu a půl před koncem první části Matias Macceli, i jeho střelu si ale švédský gólman pohlídal a po do kabin se tak šlo za stavu 1:0.

Druhou třetinu, stejně jako tu první, začali lépe Švédové. Z toho ve 30. minutě vytěžili početní výhodu, když trest pro hráčskou lavici za příliš mnoho hráčů jel odpykat Macceli. V té se do dvou velkých šancí dostal Filip Hallander, kdy nejprve jeho střelu vyrazil brankář Annunen a poté po přihrávce Bokvista netrefil odkrytou bránu. Ačkoli ne v přesilové hře, tak přece se Švédové dočkali vyrovnání, když Adam Bokvist ve 36: minutě prostřelil vše, co mu stálo v cestě. O necelou minutu později dostal žlutomodré do vedení Filip Hallander, který ujel do přečíslení tří na jednoho společně s Fagemem a Berggrenem. Před poslední třetinou se tedy do šaten odcházelo za stavu 1:2.

Do třetí části hokejisté Tre Kronor přímo vlétli, ve 44. minutě navýšil náskok svým druhým gólem v zápase Adam Bokvist. Gólovou akci začal samostatným únikem Berggren, ten ovšem brankáře nepřekonal. Záhy se kotouč dostal právě k nakonec třígólovému obránci, který se svou ranou od pravého kruhu nemýlil. Následně se do pěkné šance dostal Höglander, který ovšem přestřelil. O chvíli později si sekání Mäkiho vysloužilo dvouminutový trest, který už po půl minutě potrestal rychlou střelou Adam Bokvist a zkompletoval tak svůj hattrick. V 54. minutě snížil zásahem pod horní tyč po krásné kombinaci Eetu Mäki. V závěrečné hře šesti proti pěti ještě 5 vteřin před koncem upravil na konečných 3:4 Lenni Killinen. Švédové tak vyhráli důležitý zápas proti Finům, který jim zajistil vítězství na Turnaji pěti zemí. Pohár pak převzal kapitán Rasmus Sandin.

Ohlasy trenérů

Tomi Niemela (Finsko): Nedosáhli jsme výsledku, kterého jsme chtěli. Samozřejmě se mi líbil individuální přístup kluků, nakonec jsme dali tři branky. Byli jsme schopni využít situací, které se nám naskytly. Na druhou stranu jsem trochu zklamaný, dohrávali jsme turnaj na tři formace a měli jsme hodně zraněných během celého podniku. Pár obránců si vyzkoušelo hrát na pozici útočníků, což je pro ně nová zkušenost, za což jsem rád. Na turnaji jsme prohráli tři zápasy, takže stále máme do budoucna na čem pracovat. Musíme zapracovat na proměňování šanci a také způsobu, jak zvládat těžké zápasy.


Ulf Lundberg (Švédsko): Tvrdě jsme pracovali a jsem velmi hrdý na všechny hráče. Finsko je kvalitní tým, o gól jsme ztráceli, ale dokázali jsme se vrátit zpátky do zápasu a zvítězit. Bokvist měl dnes výborný den, jak v obraně, tak i v útoku, což je důležité si připomenout. Vítězství v turnaji je pro nás důležité. Vyhráli jsme listopadový turnaj v Kanadě a je dobře, že jsme na tento triumf mohli navázat i v Brně. Zároveň bych chtěl vyzvednout úroveň organizace českého turnaje. Vše bylo po všech stránkách výborně připravené, velmi jsme si to užili.
 
Rozpisy zápasů
  1. Rozpis zápasů
  2. Statistiky
  3. Tabulka
Facebook
Partneři


  •  
     
     
    Fotografie