středa8.2.2017
USA
2
Švédsko
3
1 • Detaily
Česko
2
Finsko
1
2 • Detaily
čtvrtek9.2.2017
Rusko
3
USA
4
3 • Detaily
Česko
3
Švédsko
4sn
4 • Detaily
pátek10.2.2017
Švédsko
0
Rusko
6
5 • Detaily
USA
3
Finsko
2p
6 • Detaily
sobota11.2.2017
Rusko
1
Finsko
2
7 • Detaily
Česko
2
USA
4
8 • Detaily
neděle12.2.2017
Finsko
3
Švédsko
4
9 • Detaily
Česko
2
Rusko
1
10 • Detaily
 
12.02.2017 | Daniel Kinc, Kryštof Severa, foto: Roman Kantor

Brankář Dostál po utkání s USA: Soupeři jsme nabídli příliš mnoho přesilovek

B r n o – Fantastický hokej, množství soubojů a více než tři a půl tisíce diváků. Takový byl sobotní podvedečer v DRFG Areně, jenž nabídl duel mezi českou reprezentací a Spojenými státy americkými. Zápas dopadl lépe pro zámořský celek, který otočil nepříznivý stav 0:2 a nakonec ve svém posledním utkání na turnaji zvítězil 4:2. Po zápase se o své dojmy podělil brankář Lukáš Dostál, jenž odchytal celý zápas a připsal si 37 úspěšných zákroků.

 
 
 

Prohráli jste druhý duel ze tří na Turnaji pěti zemí. Jak jsi viděl utkání proti USA ze svého pohledu?
Určitě jsme do utkání vstoupili dobře. Bohužel jsme nabídli během zápasu Američanům příliš mnoho přesilovek a to nás stálo výsledek. Dostali se během nich do zápasu a nám už to bohužel nevyšlo.

V první třetině jste soupeře přestříleli a byli jste aktivnější. Byl to vstup do utkání, jaký jste si představovali?
Určitě. Byl to přesně ten vstup, který jsme chtěli. Spojené státy měly čtvrtý zápas během čtvrtého dne. To nám určitě vyšlo. Ale jak říkám, poté jsme jim nabídli přesilovky našimi zbytečnými chybami, které rozhodly o osudu celého duelu.

V první třetině jsi pokryl trestné střílení soupeře. Jak se seběhla situace krátce před faulem?
Bylo to těžké. Puk se blbě odrazil, prošel kolem mě a podstatě díky Petrovi Čajkovi, který to chytil na brankové čáře, tak bylo trestné střílení, ale to jsem naštěstí zvládl vychytat.

I do druhé třetiny jste skvěle vstoupili a hned po necelé minutě přidali druhý gól. Bylo opět klíčové mít dobrý nástup?
Ano. Bylo to ještě před přesilovkami soupeře, takže to byla určitě vzpruha. Musíme se teď připravit na zápas s Ruskem a snad se herně i výsledkově poslepšíme.

V čem byl herní styl Američanům jiný oproti soupeřům ze severu Evropy?
Američané hrají rozhodně důraznější hokej, naopak Švédové a Finové jsou takové hračičky. Museli jsme trochu změnit taktiku, ale většina věcí se neměnila.

Druhý zápas po sobě jste ztratili vedení 2:0, kde hledat hlavní příčiny?
Jak říkám, proti Američanům to bylo hlavně o přesilovkách, kterých jsme soupeři nabídli až příliš. Uměli je sehrát, využili je a díky tomu vyhráli.

V závěrečném dni vás čeká zápas proti Rusku, Na turnaji již sice nemůžete zvítězit, ale o motivaci budete mít před skvělým brněnským publikem asi rozhodně postaráno...
To stoprocentně. Chtěl bych zároveň strašně moc poděkovat fanouškům, protože vytvořili krásnou atmosféru a chtěl vych je zároveň pozvat i na zápas proti Rusku, jejich podpora nám rozhodně pomůže.

 
Facebook
Partneři


  •  
     
     
    Fotografie