středa8.2.2017
USA
2
Švédsko
3
1 • Detaily
Česko
2
Finsko
1
2 • Detaily
čtvrtek9.2.2017
Rusko
3
USA
4
3 • Detaily
Česko
3
Švédsko
4sn
4 • Detaily
pátek10.2.2017
Švédsko
0
Rusko
6
5 • Detaily
USA
3
Finsko
2p
6 • Detaily
sobota11.2.2017
Rusko
1
Finsko
2
7 • Detaily
Česko
2
USA
4
8 • Detaily
neděle12.2.2017
Finsko
3
Švédsko
4
9 • Detaily
Česko
2
Rusko
1
10 • Detaily
 
11.02.2017 | Roman Zajíček, foto: Roman Kantor.

Český tým vedl o dva góly, Amerika nakonec duel otočila a připsala si tři body

B r n o – Česká reprezentace U17 do poloviny zápasu vedla s Amerikou již 2:0 a měla i další šance na zvýšení skóre. Jenže soupeř se chytil v přesilových hrách a ve dvou případech po sobě udeřil a srovnal. Třetí část nabídla dvě branky, bohužel obě padly do sítě Lukáše Dostála. Tým Petra Hakena tak ve třetím zápase turnaje prohrál 2:4. Utkání přihlížela výborná divácká kulisa, do DRFG Areny přišlo 3558 fanoušků.

 
 
 
Zápas č. 8  •  so 11.2.2017  •  18:30  •  Online přenos utkání
Česko
2:4
USA
 
Třetiny: 1:0, 1:2, 0:2
Česko: Dostál – Malík, Adámek, Klejna, Dluhoš, Zábranský (C), Dajčar, Kowalczyk – Sedlák, Pekař, Gajarský – Lauko, Štrondala, Kropáček – Arnošt, Kvasnica, Šik – Koblížek, Čajka, Šír – Svoboda.
USA: Ullan – DJ King, Stastney, Samuelsson, Emberson Miller, Mackinnon, Wilde, Krygier – Deboer, Goldowski, Jenkins – Giles, Wise, Gruden – Wahlstrom, Janicke, Pivonka (C) – Middendorf, Weiss, Farabee.
Branky a asistence: Branky a nahrávky: 17. Šik (Klejna), 22. Pekař (Klejna, Dajčar) – 33. Wilde (Wise, Samuelsson), 39. Stastney (Weiss). Rozhodčí: Kubičík, Šír – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 3558. Střely na branku: 32:41. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 2:4. Hráči zápasu: František Klejna - Jake Pivonka.
Střely: 32:41 (13:8, 9:18, 10:15).
Vyloučení: 4:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0.
Rozhodčí: Kubičík, Šír – Hlavatý, Tošenovjan. Diváků: 3558.

Fotogalerie

 

Komentář

Skvěle zaplněná DRFG Arena sledovala v první třetině výborný hokej. První šanci si vytvořil Lauko, který vypálil do betonů Ullana a poté mohl zavěsit do sítě i Sedlák, ale neuspěl. Domácí si vytvořili slušný tlak i ve své přesilovce, několik střel však americký gólman pochytal.

Američané se dostali do první větší šance v 8. minutě a hned to stálo za to. Čajka fauloval Middendorfa v samostatném úniku a bylo nařízeno trestné střílení. To však Lukáš Dostál vychytal. A že dobrému brankáři přeje i štěstí, dokázal po střele Pivonky, jenž orazítkoval jeho tyč.

Na českém týmu byla vidět o něco větší snaha a aktivita a ta se nakonec vyplatila. Otakar Šik se prohnal po levé straně hřiště a svižnou střelou propálil v 17. minutě gólmana Ullana. Do kabin se tak šlo za příznivějšího skóre pro tým Petra Hakena.

I druhá třetina nabídla útočný hokej. Uběhly dvě minuty a Matěj Pekař obral amerického obránce o kotouč, obtočil se kolem brány a překvapil Ullana mezi betony - 2:0. Do poloviny zápasu byl český tým lepší a třetí branka byla blízko - Kvasnica trefil tyč americké svatyně.

Pak se ale dostali do hry hráči Spojených států. V přesilové hře si vytvořili obrovský nápor a nakonec z něj bylo snížení. Bode Wilde dostal prostor na levém kruhu a zamířil přesně k tyči. Vzápětí mohl vyrovnat Jenkins, jenž mířil sám na Dostála, ale ten zaklapl své betony v pravý moment. Gólman juniorského týmu Komety však tlaku soupeře neodolal. Spencer Stastney v početní výhodě napřáhl od modré a trefil horní část české klece - 2:2.

Pro americký tým to byl poslední zápas na turnaji. A ještě před nočním odletem se vrhl do třetího dějství s pořádnou vervou. Miller napřáhl z dálky, Dostál puk vyrazil a pohotový Jake Pivonka poslal puk do české sítě - 2:3. Spojené státy přidaly o pár chvil později další branku. Weiss nachystal puk na volej pro Bode Wildeho a Dostál neměl šanci - 2:4.

Domácí to ještě zkusili při hře bez brankáře, šance k vidění byly, ale snížení se nekonalo. Český tým tak poprvé na turnaji prohrál v normální hrací době a nebodoval. V neděli bude bojovat od 15:30 proti Rusku.

Ohlasy trenérů

Petr Haken: Do utkání jsme vstoupili dobře, myslím si, že jsme byli lepší, ale to jenom díky tomu, že jsme plnili věci, které jsme si řekli. Je škoda, že jsme nebyli úspěšní a produktivní v přesilových hrách, které nám vůbec nejdou. Ve druhé se třetině se zápas začal lámat, pustili jsme soupeře do hry tím, že jsme začali dělat hloupé fauly. Kluci sice hodně chtěli, bylo na nich vidět, jak se snaží, ale někdy bohužel samotná snaha jde špatným směrem.

Danton Cole: Češi tady hrají dobrý hokej, jsou silní na puku, navíc jim pomáhá vysoká divácká kulisa. Pro nás to byl čtvrtý zápas ve čtyřech dnech, měli jsme těžší rozjezd, ale i když jsme prohrávali 0:2, naši hráči tvrdě pracovali a dokázali nepříznivý výsledek zvrátit a otočit v náš prospěch. Celkově to byl kvalitní zápas a jsme moc rádi, že jsme ho vyhráli.

 
Rozpisy zápasů
  1. Rozpis zápasů
  2. Statistiky
  3. Tabulka
Facebook
Partneři


  •  
     
     
    Fotografie