středa8.2.2017
USA
2
Švédsko
3
1 • Detaily
Česko
2
Finsko
1
2 • Detaily
čtvrtek9.2.2017
Rusko
3
USA
4
3 • Detaily
Česko
3
Švédsko
4sn
4 • Detaily
pátek10.2.2017
Švédsko
0
Rusko
6
5 • Detaily
USA
3
Finsko
2p
6 • Detaily
sobota11.2.2017
Rusko
1
Finsko
2
7 • Detaily
Česko
2
USA
4
8 • Detaily
neděle12.2.2017
Finsko
3
Švédsko
4
9 • Detaily
Česko
2
Rusko
1
10 • Detaily
 
11.02.2017 | Václav Petrů. Foto: Roman Kantor

Čtvrtý den Turnaje U17: Českou reprezentaci čeká důležitý duel s USA, Finové hrají o naději s Ruskem

B r n o – Na prestižním Turnaji pěti zemí začíná jít do tuhého. Předposlední hrací den oddělí mužstva, která ztratí šanci na prvenství brněnského klání od těch, jež si zahrají o vedoucí příčku. Českou reprezentaci dnes čeká od 18:30 důležitý souboj s vedoucí Amerikou, v němž v roli kapitána povede USA syn bývalého vynikajícího československého hokejisty Michala Pivoňky Jake Pivonka, odpoledne od 15 hodin vyzvou Finové, kteří musí bezpodmínečně zvítězit, Rusy.

 
 
 

Po dni volna čeká českou reprezentaci prověrka z nejtěžších. Soupeřem svěřenců Petra Hakena totiž budou v Brně vedoucí Američané, kteří si na jih Moravy přivezli dobrou formu. Českému týmu patří po dvou partiích třetí příčka tabulky se ziskem čtyř bodů, na vedoucí dvojici USA a Švédsko ztrácí národní tým jediný bod a má jeden zápas k dobru.

Po výhře nad Finy se povedlo českému týmu sehrát vyrovnanou partii se silnými Švédy, jimž Hakenovi svěřenci podlehli v samostatných nájezdech. Dvěma góly se blýskl brněnský forvard Adam Gajarský. Duelu přihlížela vynikající kulisa přes dva tisíce diváků. „Divácká návštěva podpořila úplně všechny. Jsem za ni moc rád a věřím, že v sobotu na duel s USA přijde ještě víc lidí. Budeme se snažit předvést takový výkon, abychom potěšili všechny fanoušky. Tímto bych je chtěl na utkání s Amerikou pozvat," uvedl po čtvrteční partii s Třemi korunkami Petr Haken.

Podle něj dnes čeká český tým podobný soupeř jako ve čtvrtek. „Švédové zastaví hru, jdou postupný útok, jsou bruslivější. Jsem rád, že to kluci zvládli a zareagovali na soupeře. S týmem, jako jsou Spojené státy americké, to bude podobné," upozornil český trenér.

Dnešní duel české reprezentace proti Američanům bude pikantní i díky tomu, že kapitánem výběru Spojených států je syn někdejšího československého reprezentanta a vynikajícího hráče NHL Michala Pivoňky Jake Pivonka. „Fandit budu určitě synovi, tedy USA. Pro diváka hokeje je zajímavé vidět, jak to vypadá v nižších věkových kategoriích. Ti kluci jsou velmi šikovní. Sice jim trochu chybí rychlost a síla oproti seniorským soutěžím, ale dobré myšlení a různé technické prvky už ovládají. V současné době toho mladí hokejisté mají víc, než my v dospělosti. Akorát nám to trošku víc myslelo," pozval všechny fanoušky hokeje na dnešní duel Michal Pivoňka, jenž drží svému synovi palce na tribuně a nenechá si ujít žádný duel Američanů.

Večernímu očekávanému klání bude od 15 hodin předcházet utkání mezi Finskem a Ruskem. Hokejisté Suomi získali ve dvou duelech jediný bod a nacházejí se na posledním místě tabulky. Jestli ještě chtějí pomýšlet na triumf, musí bezpodmínečně porazit sbornou. Rusové ovšem půjdou do duelu povzbuzeni o páteční vysokou výhru 6:0 nad Švédy, kterou se důrazně přihlásili do souboje o první pozici.

Sobotní program Turnaje pěti zemí (DRFG Arena, Brno)

15:00 Rusko - Finsko

18:30 Česko - Švédsko

 
Facebook
Partneři


  •