středa8.2.2017
USA
2
Švédsko
3
1 • Detaily
Česko
2
Finsko
1
2 • Detaily
čtvrtek9.2.2017
Rusko
3
USA
4
3 • Detaily
Česko
3
Švédsko
4sn
4 • Detaily
pátek10.2.2017
Švédsko
0
Rusko
6
5 • Detaily
USA
3
Finsko
2p
6 • Detaily
sobota11.2.2017
Rusko
1
Finsko
2
7 • Detaily
Česko
2
USA
4
8 • Detaily
neděle12.2.2017
Finsko
3
Švédsko
4
9 • Detaily
Česko
2
Rusko
1
10 • Detaily
 
10.02.2017 | Kryštof Severa, Daniel Kinc, foto: Roman Kantor

Švédové přestříleli Rusy, přesto vysoko prohráli. Kapitán sborné Chovanov vstřelil hattrick

B r n o - Na Turnaji pěti zemí již není mužstvo bez porážky. Poslední neporažený tým turnaje Švédové podlehl v pátečním odpoledním duelu Rusku vysoko 0:6. Tři korunky sice přestřílely svého soupeře 33:25, góly ovšem dávali pouze Rusové. Hattrickem přispěl k výhře svého týmu kapitán Alexander Chovanov.

 
 
 
Zápas č. 5  •  pá 10.2.2017  •  15:00  •  Online přenos utkání
Švédsko
0:6
Rusko
 
Třetiny: 0:1, 0:4, 0:1
Švédsko: Hedlund – Sandin (C), Fransson, Bokvist, Kjellberg, Johansson, Hasa – Berggren, Hallander, Fagemo – Höglander, Nässén, Jakobsson – Hedman, Westfält, Eriksson – Thomasson, Nordin, Pasic, Holmberg.
Rusko: Isajev – Kaliničenko, Žuravljov, Malyšev, Žiljakov, Starikov, Sinicyn, Solopanov – Denisenko, Chovanov (C), Kotkov – Sokolov, Žabrejev, Rotenberg – Šafejev, Koreškov, Rtišev – Drobin, Platonov.
Branky a asistence: 9. Chovanov (Kotkov), 21. Kotkov (Chovanov), 34. Sokolov (Rtišev, Žabrajev), 37. Chovanov (Denišenko), 39. Chovanov, 44. Platonov (Drobin)
Střely: 33:25 (11:3, 13:15, 9:7).
Vyloučení: 1:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.
Rozhodčí: Pražák - Ondráček, Svoboda.

Fotogalerie

 

Komentář

V první třetině byli mírně aktivnější hokejisté sborné, což se jim podařilo využít v deváté minutě. Rusové si vytvořili veliký tlak na branku Švédska, Kotkov si vybruslil před Hedlunda, kotouč se po jeho pokusu odrazil na hůl Alexandera Chovanova, jenž měl jednoduchou práci a poslal kotouč do sítě. Po inkasované brance domácí tým zabral a vypracoval si několik šancí. Po jedné z nich se opět mohlo měnit skóre, ale brankář Isajev předvedl parádní zákrok, když vychytal bekhendový blafák v podání Westfälta. Do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

Druhou dvacetiminutovka začala sborná skvěle. Hned po patnácti vteřinách hry se k odraženému puku na brankovišti dostal Vladislav Kotkov a přesným bekhendem nasměroval kotouč nad beton brankáře Švédů. Na druhé straně mohl snížit Švéd Pasic, ale Isajev jeho ránu pokryl. Šance si poté vypracovali hlavně Rusové. Nejprve Solopanov dostal přihrávku na brankoviště, ale Hedlund jeho pokus k tyči skvěle vyrazil. Následně ujel obráncům Tre Kronor Chovanov, který byl faulován a k dispozici dostal trestné střílení. Ruský útočník si najel zprava a zkusil brankáře Švédů překvapit ranou zápěstím na vyrážečku, ovšem neuspěl. Chovanov měl svou šanci i při hře, když se proháčkoval před branku, nicméně Hedlund opět pohotově zasáhl. Zanedlouho vznikla před brankou Švédů skrumáž, v níž nejrychleji zorientoval Jegor Sokolov a důrazem dotlačil puk za brankovou čáru. Za tři minuty předvedl skvělou akci talentovaný Alexander Chovanov, který se vymotal u mantinelu, obešel dva hráče a z mezikruží trefil bekhendem přesně pod lapačku brankáře Švédska. A talent ruského hokeje se ještě do konce druhé části dočkal hattricku. Alexander Chovanov se rozjel s pukem ve středním pásmu, přesprintoval beka a v akci 2 na 1 zvolil přesnou ránu na bližší tyč, která prosvištěla nad vyrážečku Hedlunda.

Na začátku třetí části bylo na střídačce sborné ještě veseleji. Jurij Platonov si ve 44. minutě najel do mezikruží, odkud prostřelil Hedlunda. Posléze mohl svou čtvrtou branku v zápase přidat kapitán Chovanov, jenomže jeho dělovka z levého kruhu skončila na tyči. Švédové se následně snažili zaznamenat aspoň čestnou branku, to se jim však nedařilo. Jednak naráželi na výborného Isajeva v bráně a taky jim chybělo štěstí. To když Berggren napálil tyč. Další branku už diváci v DRFG Areně neviděli, a utkání tak skončilo jednoznačnou výhrou sborné.

Ohlasy trenérů

Igor Jefimov (Rusko): Utkání se mi líbilo, výsledek je pro nás velmi dobrý, nicméně jsme měli problémy v obraně, na nichž budeme do příštího utkání pracovat. Myslím, že únava soupeře hrála svou roli, protože naše utkání skončilo a to švédské v podstatě začalo. Pro soupeře to bylo těžší.

Ulf Lundberg (Švédsko): Rusové sehráli svůj druhý zápas na turnaji, zatímco my už třetí, ale to nás neomlouvá v našem výkonu. Potkali jsme velmi dobrý tým, což si musíme přiznat. Hokej je rychlá hra a často rozhodují malé detaily, které rozhodují o vítězství malých soubojů a konečném úspěchu týmu v zápase. Rusové většinu těchto soubojů vyhráli a měli lepší kontrolu kotouče. My si teď užijeme dne volna a budeme se těšit na poslední utkání proti Finsku, které hrajeme v neděli.
 
Rozpisy zápasů
  1. Rozpis zápasů
  2. Statistiky
  3. Tabulka
Facebook
Partneři


  •  
     
     
    Fotografie