středa8.2.2017
USA
2
Švédsko
3
1 • Detaily
Česko
2
Finsko
1
2 • Detaily
čtvrtek9.2.2017
Rusko
3
USA
4
3 • Detaily
Česko
3
Švédsko
4sn
4 • Detaily
pátek10.2.2017
Švédsko
0
Rusko
6
5 • Detaily
USA
3
Finsko
2p
6 • Detaily
sobota11.2.2017
Rusko
1
Finsko
2
7 • Detaily
Česko
2
USA
4
8 • Detaily
neděle12.2.2017
Finsko
3
Švédsko
4
9 • Detaily
Česko
2
Rusko
1
10 • Detaily
 
09.02.2017 | Pavel Kuba, Václav Trávníček. Foto: Anděla Trötzmüllerová.

Kluky takové zápasy posouvají dál, řekl po bitvě se Švédy trenér Haken

B r n o – Ve středu přetlačili Finy, o den později dovedli do samostatných nájezdů bitvu se Švédy. Čeští reprezentanti rozjeli brněnský turnaj pěti solidně, po prvních dvou zápasech se skandinávskými soupeři mají na kontě čtyři body a před sebou den volna. „Hráči ukázali kompaktnost týmu, hráli výborně v defenzivě. Chyby tam byly, ale nebylo jich tolik,“ chválil trenér Petr Haken své svěřence po čtvrtečním utkání, ve kterém jeho mužstvo podalo znovu skvělý výkon, byť padlo 3:4 po penaltách.

 
 
 

Švédové měli na začátku tlak, ale váš rychlý gól je zmrazil, souhlasíte?
Soupeř nás ze začátku zatlačil, byli jsme až moc sevření vědomím, že chceme podat dobrý výkon. Vstřelený gól nám moc pomohl. Dostávali jsme se do přečíslení, hráči za tím šli. Do konce první třetiny jsme měli víc ze hry. Druhá část byla dost vyrovnaná. Střídaly se pasáže, kdy nás soupeř zatlačil a naopak kdy my jsme dobře odehráli střídání v útočném pásmu. Mrzí mě, že jsme neudrželi dvakrát vedení. Měli jsme šance, párkrát to zůstalo v brankovišti. Prodloužení i penalty jsou o štěstí. I když jsme v nich prohráli, musím kluky pochválit. Zápas zvládli výborně.

Potěšilo vás, že vaši svěřenci drželi s jedním z favoritů turnaje krok?
Soupeř má obrovskou kvalitu, ukázali jsme, že můžeme hrát s kýmkoliv. Kluky takové zápasy posouvají dál. Že nám dnes chyběl krůček? Příště můžeme být o ten krůček zase lepší. Párkrát jsme vyřešili nějakou situaci jinak, než jak jsme ji trénovali, ale chyby se stávají. Navíc jich nebylo tolik a pořád jde o mladé kluky. Ukázali kompaktnost týmu, zaslouží si pochvalu za hru v obranném pásmu.

Byli Švédové ofenzivnější soupeř, než finský tým?
Švédové hrají jinak. Zastaví hru, jdou postupný útok, jsou bruslivější. I my jsme oproti zápasu s Finy něco změnili. Jsem rád, že to kluci zvládli a zareagovali na soupeře. S týmem, jako jsou Spojené státy americké, to bude podobné. Věřím, že se dobře připravíme, zítra si odpočineme a zvládneme další zápas.

Utkání doprovázela bouřlivá atmosféra, vnímali jste ji?
Rozhodně, taková divácká návštěva podpoří úplně všechny. Jsem za ni moc rád a věřím, že v sobotu na duel s USA přijde ještě víc lidí. Budeme se snažit předvést takový výkon, abychom potěšili všechny fanoušky. Tímto bych je chtěl na utkání s Amerikou pozvat.

Jak vypadá zdravotní stav Karla Pláška, jenž utkání nedohrál?
Zatím nevíme, Karel si stěžoval na bolest v oblasti žeber. Uvidíme, jak dopadne vyšetření.

V pátek vás čeká volný den, jaký budete mít program?
Kluci budou rádi, když vyskočí z režimu budíček, rozbruslení, porada, odpočinek. Dáme jim odpoledne volno. Myslím, že to je dobře, vyčistí si hlavu.

 
Facebook
Partneři


  •  
     
     
    Fotografie