středa8.2.2017
USA
2
Švédsko
3
1 • Detaily
Česko
2
Finsko
1
2 • Detaily
čtvrtek9.2.2017
Rusko
3
USA
4
3 • Detaily
Česko
3
Švédsko
4sn
4 • Detaily
pátek10.2.2017
Švédsko
0
Rusko
6
5 • Detaily
USA
3
Finsko
2p
6 • Detaily
sobota11.2.2017
Rusko
1
Finsko
2
7 • Detaily
Česko
2
USA
4
8 • Detaily
neděle12.2.2017
Finsko
3
Švédsko
4
9 • Detaily
Česko
2
Rusko
1
10 • Detaily
 
09.02.2017 | Roman Zajíček, foto: Roman Kantor.

Amerika zvládla přestřelku s Ruskem a získala první body na turnaji

B r n o – Mezinárodní turnaj U17 v Brně měl na programu druhý hrací den. Amerika vedla nad Ruskem v 45. minutě již 3:0 a nakonec se musela bát o výsledek. Sborná se bleskově dostala do hry dvěma slepenými góly. Giles ale nakonec vstřelil důležitou čtvrtou branku a to už stačilo. I když dvacet vteřin před koncem zápasu snížil Denisenko, tři body brala Amerika.

 
 
 
Zápas č. 3  •  čt 9.2.2017  •  15:00  •  Online přenos utkání
Rusko
3:4
USA
 
Třetiny: 0:0, 0:1, 3:3
Rusko: Miftachov – Žiljakov, Žuravljov, Malyšev, Kaliničenko, Sinicyn – Koreškov, Žabrejev, Drobin, Chovanov (C), Denisenko, Platonov, Solopanov, Rtišev, Starikov, Kotkov, Sokolov, Šafejev.
USA: Ullan – King, Stastney, Samuelsson, Emberson, Miller, Mackinnon, Wilde, Krygier – Deboer, Goldowski, Jenkins, Giles, Wise, Gruden, Wahlstrom, Janicke, Pivonka (C), Middendorf, Weiss, Farabee.
Branky a asistence: 46. Kotkov (Žuravljov), 47. Žuravljov (Kaliničenko, Denisenko), 60. Denisenko (Chovanov) – 33. Jenkins (DeBoer), 42. Walhstrom (Samuelsson), 43. Gruden (Wahlstrom), 56. Giles (Farabee, Wise)
Střely: 26:45 (10:12, 6:17, 10:16).
Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.
Rozhodčí: Hejduk – Polák, Rampír. Diváků: 346.

Komentář

Do zápasu vlétli lépe hráči Ameriky. Deboer našel před bránou Baldovskeho, jehož zastavil ruský brankář. Poté po Weissově střele dorážel do odkryté klece Walhstrom, ale Miftachov předvedl výborný zákrok betonem. Rusové se do mnoho šancí nedostávali, jedinou dobrou měl Rtišev. Z mezikruží pálil nad bránu. První třetina skončila nerozhodně 0:0.

Největší šanci dosavadního průběhu čtvrtečního mače měli Rusové ve 24. minutě. Žabrejevův pokus byl nejprve zblokován, dorážející Žiljakov byl hodně nebezpečný, ale Ullan podržel své mužstvo. A tak udeřilo na druhé straně. Syn kouče NHL Petera DeBoera Jake Deboer si najel do pravého kruhu a jeho střela přes obránce propadla Milftachovovi mezi vyrážečkou a tělem - 0:1. Amerika byla o něco lepší, vedení si zasloužila.

Poslední dějství začalo přesilovkou Spojených států. A hned byla využita. Samuelssonova dělovka se odrazila od zadního mantinelu do mezikruží na číhajícího Olivera Walhstroma, který prostřelil Miftachova - 0:2. Otřesení Rusové vzápětí inkasovali potřetí. Walhstrom si krom gólu připsal i asistenci, když krásně nahrál před bránu Jonathanu Grudenovi, který se zblízka nemýlil - 0:3.

Rusko čekalo na gól až do 46. minuty a stálo to za to. Na modré čáře upadl MacKinnon, čehož dokonale využil Vladislav Kotkov, který se po elegantní prohazovačce prosmýkl přes posledního bránícího hráče USA a zakončil přesně. Rusové byli polití živou vodou, za necelou minutu napřáhl Danil Žuravljov a propálil vše co mu stálo v cestě - 2:3.

Amerika však neponechala nic náhodě a přidala čtvrtou pojistku. Patrick Giles rozjel svůj samostatný únik ze strany a přetavil ho v branku. Nic na třech bodech pro Spojené státy nezměnilo ani snížení Grigorije Denisenka, který dvacet vteřin před třetí sirénou z mezikruží prostřelil brankáře Ullana. USA - Rusko 4:3.

Ohlasy trenérů

Igor Efimov (Rusko): Byl to dobrý zápas dvou vyrovnaných soupeřů s vyrovnaným průběhem. Bohužel, některé individuální chyby vedly ke gólům. Chlapci ale ukázali charakter a pokusili se vrátit do zápasu. Bohužel jsme prohráli, ale příští zápas se pokusíme o lepší výsledek. Danton Cole (USA): Celkově jsem velmi spokojený se hrou, kterou naši hráči předváděli. Rusové hráli také dobrý zápas, bylo hodně osobních soubojů, ale takové zápasy občas bývají. My jsme dnes lépe bruslili než ve včerejším zápase a doufám, že zítra budeme bruslit ještě lépe.
 
Rozpisy zápasů
  1. Rozpis zápasů
  2. Statistiky
  3. Tabulka
Facebook
Partneři


  •  
     
     
    Fotografie