středa8.2.2017
USA
2
Švédsko
3
1 • Detaily
Česko
2
Finsko
1
2 • Detaily
čtvrtek9.2.2017
Rusko
3
USA
4
3 • Detaily
Česko
3
Švédsko
4sn
4 • Detaily
pátek10.2.2017
Švédsko
0
Rusko
6
5 • Detaily
USA
3
Finsko
2p
6 • Detaily
sobota11.2.2017
Rusko
1
Finsko
2
7 • Detaily
Česko
2
USA
4
8 • Detaily
neděle12.2.2017
Finsko
3
Švédsko
4
9 • Detaily
Česko
2
Rusko
1
10 • Detaily
 
08.02.2017 | Václav Petrů, Roman Zajíček

Perfektní vstup do turnaje! Český tým slaví výhru nad Finskem

P ř e r o v / B r n o – Výborný vstup do turnaje mají za sebou čeští hokejisté. Svěřenci trenéra Petra Hakena porazili Finsko 2:1 a připisují si první tři body do tabulky. Skóre otevřel již v 9. minutě hry brněnský útočník Karel Plášek. Diváci v Přerově sledovali pohledný útočný hokej plný šancí, ale oba brankáři předváděli výborné výkony. Finský gólman kapituloval podruhé čtyři minuty před koncem po střele Kvasnici. Finové sice snížili, ale výtečný Lukáš Dostál další branku nedostal, a tak tým Petra Hakena bere tři body a výhru 2:1.

 
 
 
Zápas č. 2  •  st 8.2.2017  •  18:00  •  Online přenos utkání
Česko
2:1
Finsko
 
Třetiny: 1:0, 0:0, 1:1
Česko: Dostál – Zábranský (C), Malík, Klejna, Dajčar, Dluhoš, Kowalczyk, Adámek – Gajarský, Čajka, Šik – Pekař (A), Lauko, Koblížek – Kvasnica, Arnošt, Sedlák – Plášek (A), Střondala, Kropáček – Svoboda.
Finsko: Annunen – Kokkonen, Ketola, Salmela (C), Akerman, Seppälä, Rannisto, Nousiainen, Kakkonen – Killinen, Moilanen, Maccelli – Tanus (A), Kupari (A), Kivenmäki – Siikanen, Kapanen, Mäki – Petman, Konsta.
Branky a asistence: 9. Plášek (Zábranský), 56. Kvasnica (Kropáček) – 58. Kupari (Mäki, Salmela)
Střely: 35:20 (13:5, 10:6, 12:9).
Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.
Rozhodčí: Hribik – Gebaurer, Hanzlík.

Komentář

Čeští hokejisté měli silný vstup do utkání. V páté minutě si zahráli přesilovou hru, kterou ještě nevyužili, to však svěřence Petra Hakena mrzet nemuselo. V deváté minutě se totiž Češi dostali do přečíslení tři na jednoho, při němž poslal puk za záda finského gólmana Annunena Karel Plášek. Finové mohli zanedlouho poté vyrovnat. Při početní převaze ovšem útočník Tanus orazítkoval břevno brány českého gólmana Lukáše Dostála. Domácí následně dostali možnost druhé početní převahy, kterou ovšem nezužitkovali, a tak znovu mohla přijít finská odpověď. V závěrečné minutě úvodní periody tečoval Moilanen střelu od modré čáry do tyče.

Na začátku druhé části si obě mužstva zahrála přesilové hry, ale diváci v Přerově v ani jedné z početních převah vyloženou šanci neviděli. Změnit skóre utkání mohl Malík, který ovšem nezužitkoval při přečíslení dva na jednoho přihrávku Gajarského. Na gólové šance nepříliš výživnou třetinu oživil samostatný únik Kivenmäkiho, jehož ovšem výborně vychytal brankář Dostál.

Ve třetí třetině česká reprezentace dlouho kontrolovala jednobrankový náskok z úvodní části a svého soupeře z Finska do větších šancí nepouštěla. Hokejistům ze země tisíců jezer nepomohla ani přesilová hra ze 49. minuty, v níž si sice vytvořili tlak, ale všechny pokusy pochytal výborný Dostál. Po skončení početní převahy vzali osud duelu naplno do svých rukou Hakenovi svěřenci. Vedení české reprezentace mohl navýšit Pekař, jehož samostatný únik ze strany ovšem vykryl Annunen. Domácí nadále měli více ze hry. Kropáček s Pekařem se sice ještě ze skrumáže neprosadili, v 56. minutě to ovšem přišlo. Po buly využil zmatků ve finské defenzívě Michal Kvasnica, nabruslil si před Annunena, jehož překonal ranou do pravého horního růžku brány.

Kdo čekal, že Finové složí zbraně, byl na omylu. V 58. minutě usměrnil puk za Dostálova záda šikovnou tečí Rasmus Kupari. Seveřané ucítili šanci na srovnání a domácí reprezentaci sevřeli v závěrečném tlaku. Dostál ovšem podržel své mužstvo, a Češi udrželi jednobrankové vedení.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (trenér Česka): „Jsme rádi za tři body, lepší vstup do turnaje jsme si nemohli přát. Utkání bylo dlouho vyrovnané, byť v určitých chvílích jsme měli mírnou převahu. V kritických chvílích nás podržel brankář Lukáš Dostál. Soupeř v závěru snížil, ale kluci zápas odmakali, chtěl bych je pochválit. Věřím, že dnešní výsledek je dobrou pozvánkou na zítřejší utkání proti Švédům, které odehrajeme v Brně. Půjde o další těžký zápas, ale věřím, že když zopakujeme dnešní výkon a přijdou nás povzbudit výborní brněnští fanoušci, budeme se snažit dalšího soupeře potrápit.“
 
Rozpisy zápasů
  1. Rozpis zápasů
  2. Statistiky
  3. Tabulka
Facebook
Partneři


  •  
     
     
    Fotografie