středa8.2.2017
USA
2
Švédsko
3
1 • Detaily
Česko
2
Finsko
1
2 • Detaily
čtvrtek9.2.2017
Rusko
3
USA
4
3 • Detaily
Česko
3
Švédsko
4sn
4 • Detaily
pátek10.2.2017
Švédsko
0
Rusko
6
5 • Detaily
USA
3
Finsko
2p
6 • Detaily
sobota11.2.2017
Rusko
1
Finsko
2
7 • Detaily
Česko
2
USA
4
8 • Detaily
neděle12.2.2017
Finsko
3
Švédsko
4
9 • Detaily
Česko
2
Rusko
1
10 • Detaily
 
27.01.2017 | Václav Trávníček, Pavel Kuba. Foto: Jan Kodeš

Rozhodovat budou maličkosti a my na ně chceme být připraveni, říká o turnaji trenér Petr Haken

Po pěti letech od mistrovství světa hráčů do 18 let dostanou fanoušci na jižní Moravě znovu příležitost vidět špičkový juniorský hokej. Brno hostí prestižní Turnaj 5 zemí hokejových reprezentací U17. Jeden zápas mohou diváci navštívit i v Přerově. Jak se na očekávaný podnik připravuje trenér české reprezentace Petr Haken, jenž zároveň působí v organizaci brněnské Komety? „Odpočítáváme dny, už aby to začalo,“ usmívá se charismatický kouč.

 
 
 
Turnaj 5 zemí hokejové reprezentace U17 pomalu klepe na dveře. Odpočítáváte poslední dny do jeho startu?
Přípravy jsou v plném proudu. Minulý týden jsme dokončili nominaci. Moc se na turnaj těšíme a jsme hrozně rádi, že se po delší představíme doma v tak nabité konkurenci. Odpočítáváme dny, už aby to začalo.

Jak náročné jsou přípravy turnaje, které musíte skloubit s chodem A-týmu Komety Brno?
Každý z realizačního týmu má povinnosti mimo reprezentaci ve svém klubu. Do té to ale nezasahuje, ani opačným směrem. Komunikujeme spolu, je to hodně telefonátů a emailů. Ale když máte kolem sebe kolegy, se kterými si rozumíte, je to příjemné.

Jaké má reprezentace ambice?
Jsme pokorní před každým zápasem. Probíráme to s hráči, je to pro nás zkouška a příprava na mistrovství světa osmnáctiletých, které tento ročník čeká příští sezónu. Chceme, aby tam kluci odjeli připravení. Turnaj je pro nás z tohoto pohledu velmi důležitý. Chceme, aby si hráči osahali okolnosti krátkodobého turnaje, kdy jsou vytrženi ze svého klubu. A očekávání? Máme respekt ke všem soupeřům. Budeme se snažit s každým odehrát vyrovnanou partii. Zároveň chceme využít výhodu domácího prostředí a turnaj vyhrát.

Se soupeři se vzájemně dobře znáte. Dá se některý tým označit za favorita?
Rusko, USA, Finsko a Švédsko svojí kvalitou patří mezi světovou špičku. V sezóně se potkáváme, se všemi máme víceméně vyrovnanou bilanci. Letos jsme ještě nehráli se Švédskem, které má za sebou výborný turnaj v Kanadě. Amerika má obrovskou sílu, odehráli jsme s nimi jeden zápas a prohráli v prodloužení. Věřím, že půjde o výborný turnaj. Rozhodovat budou maličkosti a my na ně chceme být připravení.

V nominaci českého týmu je hned sedm hráčů Komety Brno. Je to důkaz toho, jak brněnský klub pracuje s mládeží?
Můžu s tím jen souhlasit. Pro mne je to trochu složitější situace, když jsem v klubu zaměstnaný. Ale nominovaní hráči svoji kvalitu mají a o jejich nasazení nerozhoduji jenom já. Určitě je to výborná vizitka pro Kometu. Doufám, že hráči ukážou, že do týmu patří a že se v domácím prostředí předvedou v dobrém světle.

Jak byste na turnaj pozval fanoušky, kteří třeba mládežnický hokej jinak nesledují?
Pro nás je výhoda, že proběhlo mistrovství světa hráčů do 20 let. I když se nám nepovedlo výsledkově, věřím, že spousta lidí se v televizi dívala. Mezinárodní hokej je lákadlo samo o sobě. Mládežnický hokej znamená spoustu pohybu, důrazu. Zjednodušeně můžeme říct, že se na ledě pořád něco děje. Pro diváka to může být velmi zajímavé. Věřím, že jich přijde hodně a že nás budou na turnaji podporovat.

 
Facebook
Partneři


  •  
     
     
    Fotografie